yurec писал(а):Як отримати відстрочку від мобілізації? Підставою є стан мого здоров'я, але я не можу зрозуміти, за якими ознаками ВЛК буде його оцінювати.
Відповідь досить чітка. Нижче приводжу конкретні методичні вказівки, якими керуються військові лікарі при оцінці вищевказаних хвороб (станом на сьогоднішній день).
Ви будете визнані
непридатним до військової служби (безумовно) з виключенням з обліку, якщо маєте наступні діагнози, чи захворювання з такими ознаками:
- травматична спондилопатія (хвороба Кюммеля);
- інфекційний спондиліт з частими загостреннями (два та більше разів на рік), значними порушеннями функцій та стійкою втратою працездатності;
- спондилолізний спондилолістез III-IV ступенів (зміщення більше ніж наполовину поперечного діаметра тіла хребця) з постійно вираженим больовим синдромом;
- фіксовані викривлення хребта (кіфози, сколіози IV ступеня) з різкою деформацією грудної клітки (реберний горб та інше) та значним порушенням функції зовнішнього дихання III ступеня за рестриктивним типом;
- деформуючий спондильоз та міжхребцевий остеохондроз шийного відділу хребта, що супроводжуються функціональною нестабільністю II - III стадій (зміщення тіл хребців більше 3 мм під час функціональних проб) та вертебробазилярною недостатністю;
- деформуючий спондильоз і міжхребцевий остеохондроз грудного та поперекового відділів хребта, що супроводжуються глибокими пара- та тетрапарезами з порушеннями функцій сфінктерів, із синдромом бокового аміотрофічного склерозу, а також поліомієлітичним, каудальним, судинним, компресійним, вираженим больовим синдромом та статокоординаторними порушеннями після тривалого (не менше 3 місяців) стаціонарного лікування без стійкого клінічного ефекту.